Zhvillimi i Web-it si një industri

Që kur u komercializua Web-i , zhvillimi i Web-it ka qenë nje industri në rritje.Rritja e kësaj industrie është duke u shtyrë sidomos nga bizneset që dëshirojnë të shesin produktet dhe shërbimet online për klientët.

Për mjetet dhe platformat, njerzit mund të përdorni shumë sisteme me burim të hapur për të ndihmuar në zhvillimin e web-it të tyre.
Një shembull i shpeshtë si LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) është në dispozicion për shkarkim në internet pa pagesë.

Një tjetër faktor kontribues në rritjen e industrisë së Web-it ka qenë përdorimi i lehtë i WYSIWYG web-zhvillimit të softuerit, gjithashtu i Adobe Dreamweaver, WebDev, dhe Microsoft Expression Studio.

Duke përdorur një software të tillë, pothuajse kushdo mund të mësoj relativisht shpejt për të zhvilluar një webfaqe të thjeshtë.
Zhvillim Web-it ka ndikuar edhe në marketing.