Evolucioni i Web-it

Web-i sot po rrit boten e webfaqeve dhe web aplikacioneve të ndryshme të mbushura me video, foto, dhe përmbajtje të ndryshme interaktive.
Çfarë nuk sheh një përdorues mesatar është bashkëveprim i teknologjive të internetit dhe shfletuesëve që e bëjn që e gjithë kjo të jetë e mundur.
Me kalimin e kohës teknologjia e internetit ka evoluar për tu dhënë zhvilluesve të web-it aftësinë për të krijuar gjeneratat e reja mjaft të dobishme dhe kreative në pervojat e web-it.Web-i i sotëm është rezultat i përpjekjeve të vazhdueshme i një komuniteti të hapur që ju ndihmon të përcaktojë këto teknologji web-i si HTML5, CSS3 ,WebGL dhe sigurinë se ato janë mbështetura në të gjithë web shfletuesit web.

Mjetet e Zhvillimit të Web –it

Mjetet e zhvillimit të web-it lejojnë zhvilluesit për të provuar dhe të korrigjojnë kodin e tyre.
Mjetet e zhvillimit të web-it vijnë si shtesa në shfeltues.
Më të popullarizuara nga shfletuesit të web-it sot janë Google Chrome, Firefox, Opera, Internet Explorer dhe Safari ,këto kanë ndërtuar mjete për të ndihmuar zhvilluesit e web-it.
Mjetet e zhvillimit të web-it u lejojnë zhvilluesve për të punuar me një shumëllojshmëri të teknologjive të internetit duke përfshirë HTML, CSS, DOM, JavaScript.

Siguria e Web-it

Mbajtja e një web serveri të sigurtë nga ndërhyrjet është quajtur shpesh Server Port Hardening.
Shumë teknologji angazhohen për të mbajtur të sigurt informacionin në internet, kur ai është i transmetuar nga një vend në një tjetër.
Për shembull Socket Secure Layer Encryption (SSL) Certificates lëshohen nga autoritetet për të ndihmuar në parandalimin e mashtrimit në internet.
Shumë zhvillues të web-it shpesh përdorin forma të ndryshme të enkriptimit kur transmetimi dhe ruajtja e informacioneve janë të ndjeshme.