Evolucioni i Web-it

Web-i sot po rrit boten e webfaqeve dhe web aplikacioneve të ndryshme të mbushura me video, foto, dhe përmbajtje të ndryshme interaktive. Çfarë nuk sheh një përdorues mesatar është bashkëveprim i teknologjive të internetit dhe shfletuesëve që e bëjn që…

Parimet e Dizajnit & Projektimit

Parimet janë koncepte të përdorura për të organizuar ose të caktoni elementet strukturore të projektimit. Përsëri, mënyra në të cilën këto parime janë aplikuar ndikon në përmbajtjen shprehëse, apo mesazhit të punës. Parimet janë: Proporcioni Grafikë i referohet madhësinë relative…

HTML5 / CSS3 kodime të reja!

HTML5 është një bashkëpunim në mes të Web Consortium World Wide (W3C) dhe Grupit të Web Hypertext Aplikimit Teknologji Punues (WHATWG). HTML5 është projektuar për të ofruar pothuajse çdo gjë që ju doni të bëni në internet pa kërkuar plugins…